Tuesday, 23 April 2013

Homemade Mayonnaise



I really want to try Homemade Mayonnaise shared by My Ideal Weight.


1 soft tofu
1 tbsp lemon juice
10 tbsp olive oil
1/2 tsp sea salt
2 tbsp brown sugar / 2 sachets stevia


Blend all the ingredients. Simple !!!

Friday, 19 April 2013

Apa itu aplikasi WeChat ?


Lepas satu.. satu kan aplikasi terbaru datang menjengah. Apa la pulak aplikasi WeChat ni ha.. WeChat ni aplikasi seperti iklan yang Lisa Surihani & Sam dalam tv tu.. korang tengok sini lah coz sah-sah terpampang kat sini The new way to connect..

Pendekkan cerita, WeChat adalah aplikasi PERCUMA & instant messenger (IM) terpantas untuk telefon pintar seperti pengguna iPhone, Android, Windows Phone, Symbian & yang terbaru BlackBerry. Sape yang ada iPad pun boleh je kalau nak layan WeChat ni.. download je aplikasi untuk iPhone tu kat iPad.. boleh juga nak cakap-cakap.. comel gitu.. kelakar pun ada gak dengar suara sendiri nanti. Aku lah tu.. bhahaha..




Dengan WeChat, kita boleh..
  • Send text chat (mestilah kena ada..) 
  • Send emotions (yang comel2 tu..)
  • Send voice chat (yang ni sooooo sweet.. ^_,^)
  • Send photos (mestilah kena ada..)
  • Live Chat
  • Video Call
  • Share moments photos
  • Web WeChat
  • Group Chat
  • Shake
  • Look Around
  • Drift Bottle
  • Facebook Connect

Rasa macam dah lengkap apa yang kita perlukan pada masi kini untuk berinteraksi dengan kawan-kawan tak kira masa & di mana saja. Boleh je nak layan WeChat waktu kerja.. opppsss.. hehe.. Bukan apa, kadang-kadang kita sangat stress waktu kerja, nak Facebook during office hour & of course lah di office tak bolehlah pulak.. (aku boleh je.. lalalala..). So, bagi aku tak de hal der WeChat kejap dengan kawan-kawan. Bak kata aku, eratkan hubungan & lebihkan kemesraan dengan WeChat. Bagi aku gak ianya memudahkan urusan seharian & juga perniagaan. Apapun, jangan terlalu leka dengan gadget, aplikasi & semuanya yang terkini di samping menjalankan urusan harian & rumahtangga ye coz kang ada gak husband yang merajuk nanti. Cayalah WeChat !!!


|||
                                Ladysyaq                                                    Mai                                                        Ain

Ni WeChat aku dengan 3 org kawan



Apa lagi, download aplikasi WeChat sekarang !!!


 
The perfect regimen for us busy ladies to stay young & radiant - Olay 
#TotalEffects