Thursday, 19 December 2013

Jom Terjebak Bersama Susun Atur & Home Deco


Assalamualaikum..


maaf blog bersawang lama tak masuk coz internet problem..
so.. hari ni jom lebih bersemangat dengan projek baru.. aku suka..
bukan nak cerita pasal projek pembinaan yang baru dapat tu.. alhamdulillah..
yang tu tunggu ada mood kite cerita ok.. kali ni cerita projek rumahtangga lagi best..
mood lebey nak cerita pasal susun atur & home deco.. dah terjebak la katakan..

tah macam mana la lepas 2 tahun kawin ni aku ter mood ke arah ni pulak dah..
dah lama baca blog tentang susun atur, tapi tak pernah aplikasi pun..
tak kisah la apa pun.. yang penting aku happy & susahkan org lain ya udah..
mula-mula nak bagi tau siap-siap.. aku qs bukan interior designer.. hehe..
so tak payah la nak imagine susun atur & home deco aku tahap gaban ok..

aku banyak kutip ilmu dari blog walking dari baca buku & majalah deco-deco ni..
sebab buku qs pun aku tak baca lagi la nak baca buku bidang lain.. malasss.. rajin sangat..
blog walking tu lain.. bhaha.. sebab aku suka la.. so aku google dengan gigihnya..

p/s : tengah fikir apa nak mula dulu.. korang bila nak join susun atur & home deco..hehe..


8 comments:

  1. OK la tu deco pun satu perkara best jg

    ReplyDelete
  2. Haiiiii..Cakkk!!
    done follow sini no. 16
    sudilah kiranya follow me back yea..
    he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    dan my 2nd blog
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai..
      thanks jengah2 sini :)
      ok..kita nak melawat rmh awk lak..

      Delete
  3. yunk.. nak jawab soalan awak tu.. memang font kat blog teman tu century gothic, teman edit kat edit html tu.. pastu tukarkan semua font dalam template tu kepada century gothic.. kena masuk edit html dulu.. pastu klik expand widget pastu klik dalam template tu, tekan control + F, taip Font dalam kotak tu then enter.. then akan keluar camni kan.. dekat mana2 jenis font tu, tukar je dengan font century gothic ni.. done.. itu jea.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..cayalah..pandai tengku butang edit html..ok nanti saya try lak..tq2..hehe..

      Delete
  4. sama r kita.. za pun suka usya blog kak aty dgn kak fizah.. yg lg 1 tu br nk usya ni.. :) tp, blm ada umh sndri.. klu dh ada mesti lg best nak mendeko..

    ReplyDelete
  5. sama la kita..xpe nnt ada la rezeki kita nak ada rmh sendiri kan ;)

    ReplyDelete